Events

El somni d’una nit d’Ared

25 anys de la Fundació Ared són, exactament 9.125 dies treballant per aconseguir la integració social i laboral de persones en situació d’exclusió, majoritàriament dones procedents de centres penitenciaris i de serveis socials. I es diu ràpid, però darrera hi ha una feina enorme i de molt d’esforç constant. És admirable tots els projectes que han assolit fins ara, però encara queda molta feina per fer.

Per això, Mistinguett va voler donar el seu granet de sorra assistint a la Nit d’Ared, que es va celebrar aquest passat dijous 28 al preciós Recinte de Sant Pau. Vam ser una de les taules que presidien la Sala Epístola, i vam reunir en aquella taula rodona a deu dones. Deu dones fantàstiques, com no. La nostra taula va apadrinar el projecte “Beques per formació de professionals” que té com a objectiu dotar al personal adherit a la Fundació de les competències tècniques necessàries per poder desenvolupar-se professionalment al món empresarial.
La gal·la, presentada per la periodista i presentadora Elisenda Roca, va oferir un sopar elaborat i servit pel càtering SALTA de la pròpia Fundació, era el primer cop que ho feien per un número tan elevat de persones (200!) i entaulades, ja que, fins ara, ho havien fet en format tipus còctel.

Tant la Presidenta de la Fundació Ared, la model i empresària Judit Mascó, com totes les persones que formen part de la família Ared, ens van saber transmetre la seva tant necessària lluita cap a la integració de les dones en risc d’exclusió social. Van projectar vídeos testimonials, tant d’empleats com de persones que aprenen cada dia a la Fundació, i va ser molt emotiu i gratificant poder veure una petita mostra de la seva feina. També, en motiu del seu 25è aniversari, van aprofitar l’esdeveniment per presentar la seva nova imatge corporativa que ara sí, engloba en un mateix logotip les diferents disciplines en les quals treballen.

Pel que fa a la taula de Mistinguett, va ser genial poder comptar amb les dones que hi van formar part. Perfils molt diferents, de sectors i disciplines totalment diverses, on tenien en comú la lluita de l’empoderament de la dona. Carme Gasull, periodista gastronòmica; Gemma Fillol, consultora i mentora de projectes de dones emprenedores; Raquel Riba, il·lustradora de la heroïna feminista Lola Vendetta; i Claire Gracia, area manager de la Fira de Barcelona, van ser les dones que van acompanyar a algunes de les treballadores de la nostra bodega. Tot i ser desconegudes en la gran majoria, es va generar al voltant de la taula un feeling molt bonic, on es va compartir més que un sopar. Riures, consells, confidències… Van ser algunes de les coses boniques que ens emportem de la nit.

Esperem que Ared pogués recaptar aquella nit els suficients diners per tirar endavant tots els projectes que tenen en marxa. Per part nostra, seguirem col·laborant amb la Fundació, perquè, com ja sabeu, el nostre objectiu és ajudar a les dones a fer realitat el seu somni, per poc que puguem, perquè totes i cada una d’elles tenen una Mistinguett a dins i han de tenir l’oportunitat de brillar i fer realitat els seus somnis.

Autor


Avatar